Preparatius a Cocentaina

27 de juliol 2010 · 0 comentaris


Festers i veïns van ocupar les més de 400 cadires col·locades al Patí del Palau Comtal de Cocentaina per assistir a la presentació oficial de la revista de festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit que cada estiu es celebren a Cocentaina. A més, l'acte va aprofitar per a presentar un disc que commemora el 150 aniversari de la composició del primer pasdoble fester "El moro guerrero", escrit en 1860 pel contestà Manuel Ferrando González.

DIUMENGE 1, DILLUNS 2 I DIJOUS 5 D'AGOST CONCERTS DE MÚSICA FESTERA

21:00 HORES: Al pati d'armes del Palau Comtal, VII CONCERT DE FESTES a càrrec de la "Colla de Dolçainers i Tabaleters MAL PASSET" de Cocentaina, a les 22:00 HORES: XXV CONCERT DE MÚSICA FESTERA a càrrec de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina, i XXXVIII CONCERT DE MÚSICA FESTERA a càrrec de la Unió Musical Contestana, respectivament.

DIVENDRES 6 D'AGOST DIA DE L’OLLA

19:30 HORES: Concentració de totes les filaes amb les seues respectives bandes de música, en la plaça del Pla, per a procedir a la interpretació de l'HIMNE DE FESTES dirigit pel músic En Rafael AGULLÓ ALBORS. A continuació es procedirà a la desfilada de les filaes i bandes de música fins als seus respectius locals socials, on es degustarà, com establix la tradició, la típica OLLETA CONTESTANA.

22:30 HORES: Des de la part alta del Passeig del Comtat, totes les filaes, i seguint l'orde establit, iniciaran la tradicional VOLTETES DE LA NIT DE L'OLLA, fins a la plaça del Pla.

DISSABTE 7 D'AGOST DIA DE L'ENTRÀ

6:30 HORES: En la plaça de la Vila, SANTA MISSA MATINAL i després de l'hissada de banderes, des del balcó de l'Ajuntament, s'iniciarà la PRIMERA DIANA, encapçalada per la filà que enguany deté el càrrec de Capità Cristià. Una vegada hagen desfilat totes les forces cristianes, serà una filà mora, l'encarregada d'iniciar la desfilada de l'altre bàndol. Els carrers del nostre centre històric, com també el Passeig del Comtat, s'ompliran de música i festa en este acte.

12:15 HORES: En els llocs de costum, s'escenificarà la tradicional “AMBAIXÀ DEL CONTRABANDO” protagonitzada per les filaes Maseros i Contrabandistes.

12:30 HORES: En l'Església de Santa Maria, SOLEMNE EUCARISTIA DE LA GERMANDAT SACERDOTAL.

19:00 HORES: Des del principi del Passeig del Comtat s'iniciarà la magnífica desfilada dels bàndols moro i cristià amb l'ENTRÀ , on música, color i públic, tots units, rebran els càrrecs festers cristià i moro, juntament amb totes les filaes.

DIUMENGE 8 D'AGOST FESTIVITAT DE SANT HIPÒLIT MÀRTIR

7:30 HORES: Des de la plaça de la Vila, s'iniciarà la SEGONA DIANA, on els més menuts seran els protagonistes d'esta desfilada i que recorreran el mateix itinerari del dia anterior.

Facebook dels Templaris

L'himne dels Templaris

Mapa Live Traffic Map

View My Stats

FEEDJIT Live Traffic Feed