Tal nit del 31 d'octubre del 2001....

30 d’octubre 2009 · 0 comentaris


Molt estimats companys de batalles,
en estos dies faig referència a una commemoració de la que molts de vosaltres, actuals Templaris de fulla, no sou conscients i passe a relatar-vos-la.

Conta la llegenda -que no és tal- que als baixos d'un local de la plaça major de la ciutat s'ajuntaven un grup d'amics del café i del cigarret i de la tertúlia variada, i d'entre ells sorgia de tant en tant la iniciativa d'organitzar una batalla "cultural" en forma de nova filà per a les festes d'Albaida. Un parell d'anys es va parlar del tema i després de superar la ressaca festera aquesta idea s'esfumava com la llum d'un candil en el seu últim alé de vida.

Però una nit d'ànimes amb la lluna en minva del 31 d'octubre de l'any 2001, sense tenir-ho previst va ressorgir de nou aquesta idea melancòlica i utòpica. I aquesta vegada la pregunta "I per què no ho fem?" es va repetir més d'una vegada i va tindre una resposta firma: "Fem-ho". Estàvem tots d'acord i picats per les dos o tres copetes que ens haviem fet i començàrem a tractar la idea com una realitat que JA prenia forma.

Uns sense haver format part de cap filà i altres, antics components moros i cristians. Tots amb una idea "diferent" i coincidint amb el que nosaltres voliem per a les festes d'Albaida. I sense més ens vam prometre (interiorment) dur endavant aquesta iniciativa.

Es ben veritat que la "idea" estava clara, però no hi havia cap nom decidit ni si seriem cristians o moros. Açò vingué després, marcat per la necessitat que tots ben coneguem de les nostres festes.

Recorde que d'entre ells -els constructors- formava part amics que no van arribar mai a formar part de la filà de manera definitiva, però sí que ens visiten regularment i participen de les nostres activitats. Fins i tot ajuden i han ajudat desinteressament quan ha fet falta. No cal recordar l'ajut que ens van fer a l'anterior capitania.

Total, que aquella mateixa nit de lluna, passetjant pels carrers foscos del poble i parlant de fets que ja eren realitat, al anar al llit quasi que no vaig dormir construïnt la idea de la nova filà i les seves característiques.

Més endavant s'acordà ser cristians i es barallaven noms com Cides, Cavallers del Cid, Templaris, i d'altres; arribant per decissió majoritària a la que ja conegueu com la nostra estimada filà dels Templaris d'Albaida (amb totes les lletres).
Una opció que ha resultat ser molt encertada i que dona molt bons resultats.

Així que des d'ací i amb tota l'estima del meu cor, rememore aquelles persones que forjaren la idea que ja és una realitat latent i que seguix viva i amb força, esperant ja amb ganes noves incorporacions i nous reptes festers.

Demà, nit d'ànimes, farà vuit anys del naixement "oficial" de la filà. Moltes felicitats i... per molts anys.

Entrada Templaris d'Albaida del 9 d'octubre 2009

10 d’octubre 2009 · 1 comentaris


Espectacular!

Els Templaris amb la seva gràcia i alegria han fet una de les baixades pels carrers d'Albaida més compacta i organitzada dels últims temps.









Precidits pels xiquets i xiquetes de la filà ataviats amb la vestimenta de la creu (quasi més bonicos que els majors) i seguits per dos banderes que anunciaven l'arribada de l'esquadra de l'enigma, baixen a ritme de Templaris d'Albaida i Paco Jover. De Vicent Pérez "Coleto" i Ramon Garcia que també vestits de Templaris han baixat amb nosaltres impregnats de "templaritis crònica".























Una esquadra especial plena d'imaginació i misteri, formada per guerrers espectrals; Druides alquimistes que avancen amb força capitanetjats pel seu cap: Santamaria.

Darrere, les dos esquadres oficials amb la vestimenta dels Templaris d'Albaida.


Realment dona gust visitar les festes d'Albaida i vorer als Templaris que sempre alegren al públic visitant i transmeten eixa alegria i ganes de viure la festa al temps que ens omplin l'aire de bona música i de pinzellades Albaidines: "Llancem al vent la veu ben potent, que s'oja d'Albaida el crit del nostre cor. Juntem les mans units com germans, lluitem plens d'amor per la glòria i l'honor!"
I, com és de ben parits ser agraïts, així ho fem saber a tots.
Donem les gràcies a la nostra estimada Banda de Música de la Pobla del Duc, als Dolçainers d'Atzeneta "La Lligassa" i als germans festers dels Aragonesos d'Alcoi; ja que sense ells ens faltaria una porció de la festa. Gràcies a tots vosaltres i a tots els que aprecieu les nostres baixades i les nostres iniciatives festeres. I a tots els que veniu a vorer l'entrada de moros i cristians d'Albaida i ens doneu calor pels carrers d'Albaida.

Nosaltres ara seguim de festa i ja vos seguirem contant.

Mentres, per veure les fotos de l'entrada cliqueu ací:

Entrada de bandes de música 09

09 d’octubre 2009 · 1 comentaris


Després d'un matí esplendoròs hem gaudit de la música i de la festa dels músics.
Ara ens preparem per a l'entrada que comença en uns 40 minutets i ací estic jo penjant-vos les fotos per a que els que no esteu en Albaida pugau viure la festa en la distància.
Un abraç a tots des d'Albaida.

Les fotos (un recull d'elles) les podeu vorer ací:
http://picasaweb.google.com/templarisalbaida

Dinar de germanor entre filaes d'Albaida (a la plaça major)

08 d’octubre 2009 · 0 comentaris


L'assaig de les festes 09

04 d’octubre 2009 · 0 comentaris



Ja és diumenge i s'ha notat l'esforç del cos per recuperar-se de la festa d'anit.
Teniu les fotos de tota la desfilada a l'apartat templari de picasa (http://picasaweb.google.es/templarisalbaida/2009AssaigFestes).

Molt bé! Amunt Templaris!

Faig un comentari tècnic com a observador crític:
Per a començar tinc que partir dels temps de la desfilada, i els he marcat comforme passaven per baix el rellotge de la farmàcia al carrer nou.

Festers i dames: 12'15
Batallers: 12'22
Pirates: 12'32-12'37 (eren molts)
Contrabandistes: 12'43
Templaris: 12'49
Cordovesses: 12'57
Maseros: 01'05
Tuaregs: 01'14
Berberiscos: 01'25
Moros nous: 01'35
Cabiles: 01'43
Sirocos: 01'56
Al-Azraq: 02'04
Kalifes: 01'12

Sembla que en general va anar prou bé, però sempre hi han parons i tallons a certs llocs del recorregut. A vorer si ho millorem.
Bones festes. Seguirem penjant informació i tot allò que ens passeu.

PD. Perdoneu per les fotos borroses. Estic en pràctiques..... (L)... i damunt per la nit i amb zoom.

Comencem les Festes d'Albaida de 2009

02 d’octubre 2009 · 0 comentaris


Com diuen a València, "Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!


Xiquets i xiquetes, arribat l'octubre s'encenen les llums dels carrers principals del poble i la dolçaina i el tabal passetja pels nostres carrers dient-nos que el compte enrrere ha començat.
Amb el pregó de les festes i l'arbolà de Sant Miquel vam encetar el caramelet fester que ja abandona els últims sabors premonitoris i dóna pas a l'encesa del ciri i posteriorment al puro.

Del passacarrer alegre de l'ofrena de la vespra de la festa major al ritme de processó precedit dels nostres gegants característics i els cabuts i els cavallets animosos.
I l'endemà, xarangues invadixen les filaes i els carrers donant pas a la nit festiva i multicolor de l'olla que pareix que no acaba mai. Però les llums de l'alba apareixen baix l'abraç musical de la diana (que encara no hem pogut aconseguir i que seguim somniant...). El que si que fem és començar el dia 9 amb festa musical i l'entrada de bandes de música, arropats per tots els components TEMPLARIS (almenys nosaltres sí que ho fem).
I després d'un àngelus i obrir les nostres goles per deixar eixir als quatre vents l'Himne de la nostra benvollguda Albaida "juntem les mans i els esforços" per arrancar amb força i colp de timbals l'Entrada meravellosa i especial de Cristians i Moros.

I sí, ho dic així perquè és aquest el veritable ordre dels bàndols: CRistians i MOros!!!

Enguany som la filà del mig dels cristians i volem que així ressalte. Ja ho veureu.
I una vegada recibim i visquem les capitanies del Maseros i dels Kalifes farem el sopar de germanor templari. Un bon moment de compartir tantes i tantes emocions i vivències festeres.

I a partir d'ací torna el pasdoble de l'ofrena de moros sense oblidar l'entrada infantil que es fa al matí. Això sí, mentre ampliem els hereus templaris ens juntem amb amics maseros i demés per fer bona festa.

I ja el coet final de les festes amb la cavalcada i les ambaixades que, sent els últims actes festers, ja ens fan pensar en les pròximes festes del 2010 i que de ben segur seràn millors (si és que això és possible dins dels Templaris ja que el llistó cada vegada està més alt i més complet).

Bones festes a tos els FESTERS DE BON COR i als amants de la bona música festera. Us convidem als amics i lectors de tota la vall d'Albaida a que ens visiteu i coneixeu les nostres festes, especialment el dia 9 d'octubre amb l'entrada de cristians i moros.

Germans en la festa, alceu les vostres veus i clameu al cel: "VISCA ALBAIDA".... "VISCA ELS TEMPLARIS D'ALBAIDA".... (viscaaaa!!)

PD. Podeu consultar el programa de les festes d'Albaida ací:
http://www.portalcomarcal.info/pdf/festes%20Albaida.pdf

Facebook dels Templaris

L'himne dels Templaris

Mapa Live Traffic Map

View My Stats

FEEDJIT Live Traffic Feed