LA UNDEF afronta l'atac de l'SGAE recollint firmes

29 de desembre 2008 · 0 comentaris


Los derechos de autor que la SGAE cobra a agrupaciones de Moros y Cristianos de 65 municipios de la federación subió un 240% en 4 años.

Las asociaciones festeras están decididas a llevar el pulso que mantienen con la Sociedad General de Autores Españoles (SGAE) hasta el Congreso de los Diputados para pedir que reduzcan el canon por los derechos de autor de la música que utilizan para amenizar sus desfiles o, como mal menor, se lo congelen durante los próximos años para compensar la subida del 240% que les han aplicado a lo largo de los últimos cuatro años. La sentencia dictada esta semana contra El Campello por la que se le condena a pagar 20.000 euros a la SGAE ha vuelto a desenterrar el conflicto que mantiene la Unión Nacional de Entidades Festeras (UNDEF) con esta institución por las condiciones leoninas del canon establecido tras el convenio para los años 2004-2008. Curiosamente, la de El Campello no está integrada en la UNDEF, pero en estos últimos cuatro años, las agrupaciones de 65 municipios de la Comunitat Valenciana que sí lo están, y han pagado religiosamente ese canon, han tenido que afrontar un incremento del 240% en la tarifa que les cobra la SGAE. A partir de 2009 sólo se prevé la subida del IPC, pero desde la UNDEF tienen previsto mantener hasta febrero la campaña de recogida de firmas. "Llevamos casi tres años denunciando esta situación y es como chocar contra un muro, porque la SGAE se acoge al convenio firmado y tiene la sartén por el mango, pero a ver si ahora que también han empezado a meterle mano las Fallas se arma un poco de ruido y conseguimos algo", señala Ildefonso San Cristóbal, asesor musical e integrante de la Junta Directiva de la UNDEF que confiesa sentirse "entre la espada y la pared", puesto que también es compositor y miembro de la SGAE.
.........................................................................
I ara, el comentari:
Totes les parts implicades tenen el seu punt de vista, els compossitors, els festers, els músics... i no ha hagut forma de posar-se d'acord amb l'SGAE? Com pot ser? O tal volta és que ells no volen tractar amb les parts i sols els interessa els diners?
Nosaltres paguem religiosament tots els anys, però també tenim dret a queixar-nos i sí crec que deuríem de fer força firmant aquesta proposta de regulació. Espere que la nostra Junta Central (d'Albaida) ens informe del tema i ens facilite el document, i sobretot que concièncie a la resta de filaes del poble.
La festa, en especial els moros i cristians, està al punt de mira de totes les queixes i recriminacions i això no és bó. Desmillorem la festa i sembla que sols es pot regular amb multes i normes econòmiques.
Festa i música van unides, no hi ha una sense l'altra.
I no penseu que la culpa la tenen els autors, per a la vostra informació heu de saber que cobren una molt xicoteta part del que paguem. Potser és que s'ho gasten en abogats i en campanyes publicitàries, no?
Hi ha molt que reflexionar sobre el tema.
Feliç any nou a tots i totes festers i festeres del món.

Mapa de les Filaes de la Vall

08 de desembre 2008 · 2 comentaris

Enguany els amics de la Filà Tuaregs de Montaverner han fet una nova edició del mapa de les filaes de moros i cristians de la Vall d'Albaida incloent les noves incorporacions a la festa que han hagut des d'aquell mapa que van publicar ja fa uns anys (crec recordar que a ser en el 2002). Personalment donar-los la enhorabona per la iniciativa ja que és un treball de recerca que, alguns com jo mateix, valorem com a fet publicitar i històric (fester).
També, com l'altra vegada,l'han subvencionat mitjançant publicitt al darrere i posant una participació de la loteria de Nadal. Nosaltres n'hem comprat i hem ajudat.

Hem de pensar que aquestes iniciatives són bones i arriben a molta gent, encara que es rasquen la butjaqueta en un any complicat econòmicament. I com a efecte secundari el fet de que si toca potser molts no els importe quedar-se amb el mapa com a record i deixar els diners que tornen per a la festa; encara que si toca la grossa tots tornaràn les grandioses butlletes (per lo gran).

Com a comentari personal faré dos observacions: una, que no ens han posat el escut oficial sino la variant que portem al bolset (ja sé perquè, no patiu), i segona que han escrit malament el nom de les cordoVeses d'albaida. Una errada superficial.

Total, gràcies pel vostre original numeret de loteria versió 2.0 i, que la sort ens toque a tots.

Facebook dels Templaris

L'himne dels Templaris

Mapa Live Traffic Map

View My Stats

FEEDJIT Live Traffic Feed